Kuntatieto

Etusivu :: Kuntatieto
Takaisin JätevesioppaaseenPå svenska

 


Kuntatieto

Kunnat voivat antaa paikallisia määräyksiä jätevesien käsittelystä täydentämään valtakunnallista lainsäädäntöä. Määräykset voivat koskea erikoisolosuhteita tai pilaantumiselle herkkiä alueita, esimerkiksi ranta- tai pohjavesialueita, ja ne voivat määrätä suojaetäisyyksistä, määräajoista tai tiukemmista käsittelyvaatimuksista. Määräyksiä voi löytyä mm. ympäristönsuojelumääräyksistä ja rakennusjärjestyksestä sekä jätehuolto- ja terveydensuojelumääräyksistä.

Kuntien määräykset voivat poiketa toisistaan huomattavasti ja siksi onkin tärkeää tarkistaa mitkä määräykset ovat voimassa omassa kunnassa. Joillakin kunnilla on käytössään myös määräyksiä löyhempiä ohjeistuksia, joita erityisesti suunnittelijan kannattaa käyttää hyväkseen työssään.

Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liitto ry:n hakukoneella voit etsiä kuntien yhteystietoja, määräyksiä, ohjeita, lomakkeita sekä suunnitelmia haja-asutuksen jätevesiin liittyen, mikäli kunnan tiedot on toimitettu järjestelmäämme. Tiedot perustuvat kuntien antamiin tietoihin, eikä liitto takaa niiden oikeellisuutta. Ajantasaiset tiedot on hyvä varmistaa aina myös kunnasta.

Eikö kuntasi tietoja löytynyt? Hakukoneeseen on tallennettu ensisijassa sellaisten kuntien tietoja, jotka ovat mukana vesiensuojeluyhdistysten toiminnassa, mm. neuvontahankkeissa. Mikäli haluat, että myös oman kuntasi tiedot löytyvät tältä listalta - pyydä kuntaasi ottamaan yhteyttä näiden sivujen ylläpitäjään ( jatevesi (at) vesiensuojelu.fi ) tai alueelliseen vesiensuojeluyhdistykseen.

Valitse kunta